RUNE GUNERIUSSENRune Guneriussen, født 1977 i Norge. Utdanning fra Surrey Institute of Art & Design i England. Bor og arbeider i Øst-Norge. Er en kunstner som arbeider i overgangen mellom installasjon og fotografering. Som en konseptuell kunstner han jobber stedsspesifikt, primært i nature. Arbeid på objekter startet i 2005, og har blitt fotografert på steder over hele Norge.

Det er ikke så mye fotografering som det handler om skulptur og installasjon. Den lange oneman arbeidet med en storstilt installasjon er en prosess som utløser den kunstneriske genom. Denne prosessen innebærer objektet, historien, plass og viktigste tiden den er laget innenfor. Det er en tilnærming til balansen mellom natur og menneskelig kultur, og alle undernivåer av vår egen excistence. Arbeidet er gjort utelukkende på stedet, og fotografiene representerer virkeligheten av selve installasjonen.

Som kunstner han har sterk tro på at kunst i seg selv bør være avhør og forvirrende i motsetning til nedlatende og begrenser. I motsetning til dagens mote han ønsker ikke å diktere en måte til forståelsen av hans kunst, men snarere indikerer en bane for å forstå en historie.


Web: www.runeguneriussen.no